Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 10th 2015

Eighties verantwoord uitstapje van FURS (7.9)

Pop met hoofdletter P...
Song: FURS - I Wanna Know
Album: Single (30.03.2015)

Een bandnaam met bont erin, je moet het maar durven. PETA heeft nog niet aangeklopt bij de Londense band FURS en dat is ook niet nodig, want dit viertal is op het podium te bewonderen in Burberry broekpakken en andere bontvrije kledingstukken.

“We really wanted to do a fun sounding song and video for our newest release, we wanted to show a different side to the band our sound and our influences” aldus gitarist Liam Wade. Nou, dat is gelukt hoor. Waar de eerdere nummers iets trager en donker waren, is I Wanna Know juist een ontzettend ethisch ehh… eighties verantwoord uitstapje. Broekpakken, pastelkleuren en aanstekelijke dansjes, het zit allemaal in de video die geregisseerd is door Libby Burke Wilde, die onlangs nog werkte met Royal Blood, The Charlatans en Gobsmag-bekenden The Mispers.

Gaz Coombes van Supergrass vindt ze al te gek en noemde ze zijn ‘band crush’ in de NME. Van het Australische San Cisco mochten ze ook al eens het voorprogramma verzorgen en ook Johnny Marr vond ze goed genoeg als support act. Prima referentiekader dachten wij zo. En misschien, heel misschien zijn wij ook wel een beetje verliefd geworden op zangeres Danielle. Ook al kan ze nogal jaloers overkomen als je de tekst van I Wanna Know moet geloven. Is echt nergens voor nodig, Elle.

Nu maar hopen dat ze snel eens het kanaal oversteken, het liefst met een debuutalbum, want dat staat nog voor dit jaar op de planning.

Lower Dens maakt naam (7.8)
Ruim baan voor Ainslie Wills (8.0)