Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 26th 2015

Great Caesar kan weleens groot gaan worden (8.0)

Chamber rock ergens tussen San Fermin, Dirty Projectors en Cold War Kids
Song: Great Caesar - Sharks
Album: tba

Great Caesar is een band uit NYC. Een band waarover je waarschijnlijk nog niet veel gehoord hebt en waarover ook niet enorm veel te vinden is online. Desondanks gaf het zestal vorige week maar liefst 16 optredens op SXSW, het mekka voor muziekliefhebbers en hipsters. Teken aan de wand?

Chamber rock, noemen ze het zelf. En met die chamber rock mikt Great Caesar op “the heart with a vulnerable blend of brass, voice, and indie-rock, drawing from acts like Arcade Fire and Beirut to create music that confronts the things that really matter: love, legacy, and the complexity of human relationships.”

Sharks is de nieuwe single van de band en de track zal komen te staan op een studio-album dat later dit jaar verschijnt. Over dat album kunnen we nog niet veel vertellen, behalve dat zanger John Michael Parker een echte verhalenverteller is, de plaat sowieso uitkomt op vinyl (“We definitely want to press this record! In my mind vinyl is the only physical medium worth a damn anymore”) en dat het album “a lot more eclectic, a lot more dynamic” zal worden dan het huidige EP’tje dat in Spotify te vinden is. Als we op Sharks af mogen gaan gaat de band een beetje in de richting van San Farmin en Dirty Projectors. Lekkah!

Tot slot: wat zou je zeggen als we je vertellen dat ons favoriete Great Caesar liedje maar drie regels tekst bezit? Geloof je het niet? Bury Me is het bewijs. We houden de band in de gaten voor je!

Written by Bas