Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on October 22nd 2014

Leon Bridges brengt de soul terug (8.7)

Een mix van gospel en soul, gezongen door een jonge Sam Cooke
Song: Leon Bridges - Better Man

Gospel, soul, R&B; het lijkt ook steeds populairder te worden om deze retro sound terug te brengen in de hedendaagse muziek. Soms met succes, meestal een slap aftreksel van vervlogen tijden.

Maar a change is coming! We stellen je graag voor aan Leon Bridges, 25 jaar oud en afkomstig uit Dallas / Forth Worth, Texas. Je leest het goed, 25 jaar. Onthoud dat even voor als je zometeen zijn tracks aanzet. Leon Bridges is het levende bewijs dat gospel en soul prima plaats kunnen hebben in 2014.

Prima? Understatement! Leon Bridges heeft slechts twee tracks uitgebracht, maar man, wat zijn die heerlijk. De tracks doen ons denken aan een jonge Sam Cooke, vintage versterkers en mensen met hoeden in een stijlvol ingerichte club. Tipje van ons: Better Man en Coming Home zijn te downloaden op zijn Soundcloud-pagina.

Leon Bridges werd overigens, per toeval, ontdekt door de drummer van White Denim (je weet wel, die te gekke band uit Austin). Hij hoorde hem zingen, wist dat hij goud in handen had en dook de studio in. Nu maar wachten op EP’s, albums en tours. We gaan nog een hoop horen van deze man.

City Reign wordt alleen maar beter
Neil Holyoak zingt over Jeremy (7.8)