Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on October 19th 2014

Logue: Britse indiepop uit Rotterdam (8.0)

Indiepop ergens tussen Editors, White Lies en The Kooks. Gewoon uit Rotterdam
Song: Logue - Inconsolable
Album: Cold Hearts (EP, 2014)

Rotterdam is meer dan de Erasmusbrug, Het Centraal Station, de Markthal en Sparta. Ook op muzikaal gebied is het goed toeven in 010. Logue is hier een prima voorbeeld van, getuige hun debuut EP Cold Hearts die begin deze zomer verscheen.

Logue is in 2013 ontstaan op het Rotterdams Conservatorium (Codarts) op initiatief van frontman Sjoerd van Heumen. De schoolopdracht resulteerde in die EP, een zeer ruime voldoende en de aandacht van A&R goeroe Menno Timmerman. De bandnaam, Logue, is overigens gebaseerd op een personage uit de film The King’s Speech. Dat u dat weet.

Goed, door naar de muziek. Logue maakt indiepop naar goed Brits voorbeeld. En dat gewoon uit Rotterdam. Ergens tussen The Kooks, White Lies en Editors. Eerste single Cold Heart kan al rekenen op airplay bij 3FM en Radio 2. We sluiten niet uit dat hetzelfde gaat gebeuren met de tweede single Inconsolable.

Met een platendeal bij PIAS op zak kan het niet anders zijn of je gaat nog veel van deze gasten horen. Bijvoorbeeld op 28 november in semi-akoestische setting op PopUp 010 in –jawel– Rotterdam.

Neil Holyoak zingt over Jeremy (7.8)
The Wands hoort de psychedelische 60s machine (7.7)