Son Little gaat een grote worden
 

SONG

Son Little - Alice [listen on youtube]

ALBUM

Things I Forgot (out now)

SOUNDS LIKE

Marvin Gaye met twee voeten stevig in het heden, en Gary Clark Jr. op gitaar

RATING

8.3

POSTED ON


Son Little, met zo’n naam kun je niet anders dan associaties met vervlogen blues-tijden oproepen. Wat te denken van Son House en Mississippi John Hurt? Son Little heeft zeker blues, maar voegt hier ook flink wat rock, roots en soul aan toe. Een beetje zoals Gary Clark Jr. dat al niet onverdienstelijk doet. Ook Marvin Gaye komt voorbij.

Aaron Earl Livingston, wat dat is de man die zichzelf Son Little noemt, is lekker bezig, zoals dat zo mooi heet. Single The River (nee, geen cover van The Boss) scoorde al wat airplay bij 3VOOR12, binnenkort opent hij in Paradiso voor Selah Sue en hij is in het bezit van een heuse platendeal bij ANTI (thuis van o.a. Curtis Harding, Calexico en baard-held Sean Rowe).

Al die opwinding is gebaseerd op een zes nummers tellende EP (Things I Forgot, 2014). Eerste single Cross My Heart zit ‘goed in de beats’, maar wij zijn met name onder de indruk van deze live-versie. Man, wat een vocalen.

Vers van de pers is single ‘Alice‘, afkomstig van diezelfde EP. Horen we daar iets dat op Paolo Nutini lijkt? Oordeel zelf, maar ons advies: lees niet verder en draai deze te gekke plaat!

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op