Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on February 25th 2015

Tei Shi en de Argentijnse zeemeerminnenpop (8.1)

Mermaid music / dreampop met veel synthesizer / synthpop met veel dromerige elementen
Song: Tei Shi - Bassically
Album: Verde EP (14.04.2015)

Dat er behalve goede steaks en een sterk potje voetbal ook knappe vrouwen uit Argentinië kwamen wisten we al dankzij Máxima. Maar dat ze ook nog eens kunnen zingen bewijst Valerie Teicher, ook wel bekend als Tei Shi. Qua look probeert ze het beste van alle popzangeressen te combineren, met de nadruk op Amy Winehouse en Lady Gaga in haar blonde periode.

Haar allereerste show speelde ze meteen op CMJ in haar woonplaats New York, maar ze woonde tussentijds ook al in Bogotá, Vancouver, Montreal en Boston. In die laatste stad studeerde ze ook nog eens aan het hoog aangeschreven Berklee College of Music, de school van onder meer John Mayer en St. Vincent. Een vrouw van de wereld kun je wel zeggen dus, die niet bang is om te reizen. In mei staat ze op het Engelse The Great Escape, en gelukkig doet ze met haar Europese tour ook ons land aan. Het eerste Nederlandse optreden van deze Argentijnse is op 17 mei, wanneer ze op de buiteneditie van London Calling zal spelen.

Valerie is geen onbekende voor fans van Glass Animals, waar ze al meezong op de Gooey EP. Zelf noemt ze wat ze maakt mermaid music, maar dreampop met veel synthesizer of synthpop met veel dromerige elementen keuren we ook goed. Half april verschijnt er ook een van haar zelf met vijf nummers, waaronder ook dit prachtige Bassically. Vergeet vooral ook niet om de uitstekende remix te checken die HONNE in elkaar knutselde.


Seryn weer uit de shadow (7.9)
More Cowbell! (8.1)