Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on December 14th 2017

William Wild wil het nu weten (7.7)

Jaren '70 Americana-pop als -jawel- America, hedendaags als Iron & Wine
Song: William Wild - Who Do You Love
Album: TBA

William Wilde was een vooraanstaande oog- een oorarts, die leefde van 1815 tot 1876. Hij had een zoon, die Oscar heette en boeken schreef. William Wild (zonder E op het eind) was ook de naam van een Australische politicus (1834 – 1861) en een Britse cricketspeler uit 1846. Tegenwoordig is de naam William Wild vooral bekend als het pseudoniem van de uit Knoxville afkomstige singer/songriter Garett Sale.

Sale debuteerde als William Wild in 2014 met een gelijknamig -en prachtig klinkend- album, dat qua sound ergens het midden houdt tussen Local Natives en Damien Rice (dat is een breed spectrum, maar nu ben je wel benieuwd, toch?). Met het opvolgend EP’tje Steady Now ging het pas echt hard; volgens platenmaatschappij Sony verzamelde Sale er ruim 12 miljoen streams mee. Kunnen we niet checken, het plaatje is van de streamingdienst afgehaald.

Hoe dan ook, Sale heeft dus getekend bij een grote platenmaatschappij (debuut was zelf uitgebracht) en z’n carrière is in een nieuwe fase beland. Nieuw liedje Who Do You Love heeft hij geschreven in kleedkamers, tijdens een tour door Amerika. Over optredens gesproken: hij deed ook het voorprogramma van Gobsmag favo Nick Mulvey. Terug naar het liedje, wat dat is prachtig. Een vrolijk, goed in het gehoor liggend indie-popliedje, in het verlengde van America en Iron & Wine. Bonuspunten voor de heerlijke vrouwenstem in de mix.


De rouw van 1971 (8.2)
Hater is om van te houden (7.8)