De breekbare piano-pop van Douglas Dare
 

SONG

Douglas Dare - Swim [listen on youtube]

SOUNDS LIKE

James Blake en Perfume Genius geinspireerd door Nils Frahm en Olafur Arnalds

RATING

8.3

POSTED ON


Gobsmag houdt van crossovers. Douglas Dare, een 22-jarige Britse singer-songwriter is volgens ons een perfecte mix tussen Perfume Genius, James Blake en Rufus Wainwright. Het lijkt dan ook overbodig om te melden dat we Douglas Dare te gek vinden, maar toch doen we het.

Een avondje Spotify-discoveren van een vriend van Gobmag leverde niet zo lang geleden Douglas Dare op, een 22 jarige Britse singer-songwriter. Debuut EP Seven Hours ging er al lekker in, met name de track Lungful. Prachtig verstild pianospel, intense stem en breekbare beats. Douglas Dare lijkt het allemaal in huis te hebben. Geen wonder dus dat Erased Tapes (het label van o.a. Nils Frahm en Olafur Arnalds) aan boord sprong en half mei debuutalbum Whelm uitbrengt. Overbodig: een album waar we nu al enorm naar uitkijken.

Gelukkig werden er tracks vooruitgestuurd. Nile ging verder op dezelfde voet als Seven Hours. Primadebima. Vorige week was daar ineens Swim. Het begin is wat onheilspellender (electronica), maar als snel is daar weer het handelsmerk van Douglas Dare, de stem en piano.

Sluiten we af met 2 tips:
1. De track Swim is nu gratis te downloaden via de Soundcloud van Douglas Dare
2. Op 30 mei aanstaande kun je Douglas Dare in Rotterdam zien en horen (op PopUp 010).

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op