Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on October 20th 2017

Happy Abandon geeft ons woede, berusting en gejaagdheid (8.0)

De nieuwe Placebo, de nieuwe Mercury Rev en verrekte talentvol
Song: Happy Abandon - Beneath Our Feet
Album: Facepaint (out now)

Het was allemaal Jakes idee, zo’n twee jaar geleden, ergens in Chapel Hill, North Carolina. En nu ligt er een eerste langspeler vol verlies en acceptatie; een verkenning van verdriet. Maar een breakup album is het niet. Ja ook. Misschien. Het gaat in ieder geval niet altijd over de liefde. Beneath Our Feet van Happy Abandon geeft ons woede, berusting en gejaagdheid. Een orkest van dingen. Mooie dingen.

Waar Beneath Our Feet exact over gaat? Geen idee. Maar misschien niet over verlies. Of wel. En naar de rest kunnen we best gissen, maar ach, wat heb je daar nu eigenlijk aan. Een beetje morbide is het wel (and this world’s been built on the backs of all the ones you’ve killed), maar soit, we horen Peter (dat is de zanger) toch veel liever croonen, grauwen en pleiten (om het één of ander) en we horen die weldadige compositie toch liever op onacceptabel geluidsniveau door het redactielokaal schallen. Luister en je snapt het.

En wat we ook leuk vinden; Happy Abandon is op Schoolkids Records labelgenoot van Bettie Serveert. En laat die band nou net een inspiratie zijn voor Peter. Het kan snel gaan met dat ideetje van Jake.


Arvid Nero klopt op de deur (8.0)
Nieuw pareltje van Absynthe Minded (8.0)