Happy Abandon geeft ons woede, berusting en gejaagdheid
 

SONG

Happy Abandon - Beneath Our Feet [listen on Soundcloud]

ALBUM

Facepaint (out now)

SOUNDS LIKE

De nieuwe Placebo, de nieuwe Mercury Rev en verrekte talentvol

RATING

8.0

POSTED ON


Het was allemaal Jakes idee, zo’n twee jaar geleden, ergens in Chapel Hill, North Carolina. En nu ligt er een eerste langspeler vol verlies en acceptatie; een verkenning van verdriet. Maar een breakup album is het niet. Ja ook. Misschien. Het gaat in ieder geval niet altijd over de liefde. Beneath Our Feet van Happy Abandon geeft ons woede, berusting en gejaagdheid. Een orkest van dingen. Mooie dingen.

Waar Beneath Our Feet exact over gaat? Geen idee. Maar misschien niet over verlies. Of wel. En naar de rest kunnen we best gissen, maar ach, wat heb je daar nu eigenlijk aan. Een beetje morbide is het wel (and this world’s been built on the backs of all the ones you’ve killed), maar soit, we horen Peter (dat is de zanger) toch veel liever croonen, grauwen en pleiten (om het één of ander) en we horen die weldadige compositie toch liever op onacceptabel geluidsniveau door het redactielokaal schallen. Luister en je snapt het.

En wat we ook leuk vinden; Happy Abandon is op Schoolkids Records labelgenoot van Bettie Serveert. En laat die band nou net een inspiratie zijn voor Peter. Het kan snel gaan met dat ideetje van Jake.


Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op