Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on September 17th 2014

Het geheim Haley Bonar is bij deze verklapt (7.9)

Poppy als The Cure en The Bangles met een beetje Best Coast
Song: Haley Bonar - Kill The Fun

Op 29 september verschijnt met Last War een nieuw album van de Amerikaanse singer/songwriter Haley Bonar. Het eerste nummer van die plaat, het sterke Kill The Fun, is de huidige single.

Je zou Haley Bonar een goed bewaard geheim kunnen noemen. Erg bekend is ze niet in Nederland, maar in Amerika geloven veel mensen uit “het wereldje” in haar. Zo werd ze ontdekt door Alan Sparhawk van de band Low tijdens een open mic avond in Duluth, Minnesota. Hij was zo onder de indruk dat hij Haley, toen nog gewoon een student, meteen meenam op tour. Een modern sprookje, is het niet?

Inmiddels heeft Haley Bonar, haar eerste plaat verscheen al in 2001, samengewerkt met niet misselijke namen als Andrew Bird en Justin –Bon Iver– Vernon, die ook op het nieuwe album te horen is in prima liedje From A Cage. En dan haar band, die bestaat uit muzikanten die ook spelen bij Tapes ‘n Tapes, Rogue Valley, Andrew Bird en Bon Iver. Goed gedaan, naar wij dachten.

Over het nieuwe album lezen we het volgende in de door de platenmaatschappij meegestuurde bio: “On Last War the complexities hit as hard as the hooks, a smart, careful balance archieved through equel doses of mystery and charm.” Nou, wat wil je nog meer? Afijn, lang verhaal kort: hoogste tijd om het geheim Haley Bonar te verklappen. Bij deze.

Haley Bonar speelt 24 oktober in Bitterzoet, Amsterdam.


“You’ll be here till morning / You will get back on the plane / Go back to work / Where you never knew my name”

Chris Altmann en zijn Silent Treatment (7.7)
Maak je op voor Shakey Graves (8.2)