Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on September 1st 2014

Het is raar gelopen voor Racing Glaciers (7.6)

Niet enorm onderscheidende, maar gewoon goede Britpop ergens tussen Coldplay en Kodaline
Song: Racing Glaciers - First Light

Het kan raar lopen, dat moeten de vijf gasten van het Britse Racing Glaciers ook gedacht hebben. In 2012 kwamen ze bij elkaar om eenmalig, zo dachten ze, een paar nummers op te nemen. Debuut EP Racing Glaciers bereikte de nummer 1 positie in de Bandcamp Alternative Chart. We hebben geen idee wat dat waard is, maar het klinkt indrukwekkend. Wat wel wat waard is is de support van BBC Radio 1 en het oerhollandsche Pinguin Radio.

Kortom, dat smaakte naar meer. Inmiddels is er meer. Laatste wapenfeit is wederom een fijne EP, Don’t Wait For Me. Vier pop/rock-liedjes waar niks mis mee is. Single First Light bijvoorbeeld was al IJsbreker op Pinguin Radio. En terecht, alle ingrediënten voor een hit zijn aanwezig (maar wat weten wij daarvan). Dat geldt overigens ook voor de nummers Carry It On en Animal, afkomstig van dezelfde EP. Houd je radio in de gaten dus.

Kortom, Racing Glaciers maakt alternatieve Britpop, van opzwepend naar sfeervol. Voor ieder wat wils. Liefhebbers van Kodaline en Coldplay zitten dus goed.

Liam Bailey, met de complimenten van Amy Winehouse (7.9)
Steve Gunn heeft huis met tuin in een bekend straatje (8.1)