Liam Bailey, met de complimenten van Amy Winehouse
 

SONG

Liam Bailey - On My Mind [listen on youtube]

SOUNDS LIKE

Sam Cooke en Marvin Gaye met de touch van Amy Winehouse

RATING

7.9

POSTED ON


Geboren in Nottingham, Jamaicaanse vader, Britse moeder. Uit de platenspeler klonken raggae, punk, R&B en alles wat daar tussen zit. Dit is de beknopte biografie van Liam Bailey.

Zijn eerste twee EP’s bracht hij uit op Lioness Records, het platenlabel van, jawel Amy Winehouse. Dat kwam niet uit de lucht vallen. Schuldige was Salaam Remi, producer en zowel bevriend met Liam Bailey als Winehouse. Amy vond het te gek, drukte op ‘record’ en het resultaat vind je nu op Spotify.

Eigenlijk begonnen als b-side van de in 2012 gereleasede single Please Love Me, maar de track On My Mind is inmiddels (2 jaar later) een echte kneiter van een knoeperd in wording. Compleet met VEVO-clip en wat extra video’s over zijn leven in Brooklyn en hoe hij gitaar heeft leren spelen. Ga er maar eens voor zitten.

Een paar laatste woorden: Liam Bailey heeft een strot uit de jaren ’60, een achtergrond in hiphop en is niet te missen voor liefhebbers van Sam Cooke en Marvin Gaye. En dat alles met een modern jasje dat ook niet zou misstaan bij Benjamin Booker.

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op