Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on November 10th 2014

Is Josiah Leming een broer van Jake Bugg? (8.0)

De broer van Jake Bugg
Song: Josiah Leming - Long Gone
Album: Listen Close Live (out now)

Als Jake Bugg en John Lennon McCullagh een broer hadden gehad, dan zou het Josiah Leming geweest zijn. Het grote verschil is dat Josiah Leming al even meeloopt. Dat wil zeggen, hij is pas 25, maar heeft al 4 EP’s en 3 albums achter zijn naam staan. Productieve jongen dus.

Qua sound horen we echter niet zoveel verschil. Opgegroeid met Bob Dylan, Neil Young, Ryan Adams en The Smiths, en dat hoor je.

Geinig detail: in Amerika is hij bekend geworden door seizoen 7 van American Idol. Nou hebben we het over algemeen niet zo op deze popsterren, maar onze Josiah is echter een uitzondering. Nieuwe single Long Gone klinkt namelijk gewoon ‘credible’ (whatever that means). En in tegenstelling tot veel tv-show-muzikanten heeft een dikke label-deal er nooit echt ingezeten voor hem. Op eigen kracht dus. Dat respecteren we.

Tip van de zaak: luister ook Listen Close, zijn live-album uit 2013 even. Dan hoor je dat we wel degelijk met een prima muzikant te maken hebben. Laatste tipje: de studio-albums van voor die tijd kun je laten liggen.

Broncho is catchy als een motherfucker (7.9)
The Staves komt er nu echt aan (8.3)