Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on November 7th 2014

The Staves komt er nu echt aan (8.3)

First Aid Kit verkleed als Crosby, Stills & Nash met Bon Iver achter de knoppen
Song: The Staves - Blood I Bled
Album: If I Was (02.02.2015)

Het gaat goed met de Britse zusjes Emily, Jessica en Camilla die als The Staves steeds meer muziekharten veroveren. Nieuw album If I Was komt er aan, EP’tje Blood I Bled maakt ons nu al lekker.

The Staves klinkt behoorlijk Amerikaans (denk aan Joni Mitchel en Crosby, Stills & Nash), maar toch komen de meisje uit Engeland. In 2012 maakten ze al indruk met debuutalbum Dead & Born & Grown. Het leverde ze voorprogramma’s op bij Bon Iver, Civil Wars én eigen optredens op festivals als Glastonbury en ons “eigen” Into The Great Wide Open.

Over Bon Iver gesproken: Justin Vernon was zo onder de indruk van zijn voorprogramma, dat hij met alle liefde de producer wou worden van het in januari verschijnende nieuwe album If I Was. Hij nodigde The Staves uit in z’n afgelegen studio in Wisconsin en wist dat het goed was:

Maar op dat album moeten we dus nog even wachten. Als warmhoudertje hebben we gelukkig al wel de eveneens door Justin Vernon geproduceerde EP Blood I Bled. Daarop drie topliedjes waaronder de geweldige titeltrack:


The Staves doen het voorprogramma van Angus & Julia Stone in de Heineken Music Hall op woensdag 26 november

Is Josiah Leming een broer van Jake Bugg? (8.0)
Kom hallo zeggen tegen Kitty, Daisy & Lewis (7.6)