Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on February 23rd 2018

Joel Sarakula klinkt jaren ’70, maar met een productie van nu (7.8)

Denk aan Starsky and Hutch en Shaft (en Curtis Mayfield, Bobby Womack en ook een beetje aan een jonge Robin Thicke)
Song: Joel Sarakula - In Trouble
Album: Love Club (20.04.2018)

Joel reisde over de wereld om zijn muze te vinden. Hij maakte een autokaping mee in de Caraïben, trad op in afgelegen Noorse vissersdorpen en kwam via obscure buurtkroegen in Londen terecht. Daar kwam de Australiër tot rust en nam hij zijn fijne northern soul op. Zoals In Trouble; de eerste single van zijn derde album (Love Club). Potdorie, wat fijn. Gewoon direct met die blazers beginnen. En komt Shaft daar niet binnen?

Blaxploitation, Detroit-sound, Motown-pop en blue eyed soul. Zó jaren ’70, maar toch met een productie van nu. Denk Unknown Mortal Orchestra. Denk Chaz Bundick Meets The Mattson 2. Denk Toro Y Moi. Joel schreef het nummer samen met Michele Stodart en die ken (of kende) je dan weer van The Magic Numbers.

Hup die conga’s, hup gitaren, hup toeters. En dat klinkt dan best naïef, maar In Trouble is politieker dan je denkt. Want ook daar houdt Joel van; bewuste, aandachtige muziek. Zoals Marvin Gaye en Gil Scott-Heron soms lieten horen. In Trouble is een poging om een liedje te componeren voor donkere tijden. Maar dan wel vol hoop en fundamenteel positief. En dat is Joel Sarakula gelukt. Ya damn right.

Written by Jasper