Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on September 15th 2015

Little Comets in Little Italy? (8.0)

Het Arcade Fire-achtige van The Mispers met een vleugje The Maccabees
Song: Little Comets - Little Italy
Album: Hope Is Just A State Of Mind (02.11.2015)

Meer dan een jaar geleden schreven we erg enthousiast over de Britse indie-rockers van Little Comets. Er was net een EP’tje uit en single Salt scoorde een dikke 8.2: “Het Arcade Fire-achtige van The Mispers, gecombineerd met een vleugje Maccabees.”Er waren toen 2 prima EP’tjes uit: Salt en Gentle. Van die laatstgenoemde was Little Italy wat ons betreft het prijsnummer en hit in de dop.

We waren dan ook vervuld van vreugde toen een van onze favoriete perspromotors een linkje naar de volgende volledige plaat in onze inbox parkeerde. Of we aanknopingspunten voor een notering op het Scorebord hoorden. Dat dachten van wel, ja. Het album Hope Is Just A State Of Mind verschijnt pas in november, maar bevat wel alvast een paar tracks die we al kennen. Toeval of niet, Little Italy is de track die de band alvast beschikbaar heeft gemaakt als voorproefje van de nieuwe plaat..

Over de sound kunnen we kort zijn: de band klinkt nog steeds lekker. Fans van Arcade Fire en The Maccabees raden we dan ook zeker aan om even te luisteren. En aan de rest van de mensen natuurlijk ook, want Little Italy zou best een radiohitje kunnen gaan worden (en dan ben je er mooi maar alvast bij). Oké oké, echt early adopter wordt je nooit, want in de UK is de plaat namelijk al eventjes uit. Maar toch: sla je slag.


Hotelfeestjes met Futurebirds (8.2)
Einfach Kurt laat geen steekje vallen (8.0)