Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on September 16th 2016

Minihorse en het grote, domme universum (7.7)

De gitaar van James Iha (Smashing Pumpkins), de lazyness van Grandaddy en de lo-fi pop periode van Guided by Voices. Jaren '90 dus
Song: Minihorse - Blueblack
Album: Big Lack (10.11.2016)

En toen realiseerde Ben zich ineens dat zijn dromen geen betekenis hebben. Al wat zich in zijn hoofd afspeelt tijdens zijn slaap; nutteloos. Over die plotse revelatie maakte hij met zijn band Minihorse een EP-tje. Debuut Big Lack gaat het grote, domme universum te lijf met wrange liedjes. Zoals het mooie Blueblack.

Ook Blueblack gaat over een droom. Een koortsdroom. Hoe cliché dat ook klinkt, dat was het toch echt. Zanger/gitarist Ben Collins daarover:

This is the single time I can truthfully say I vomited out a song. It has the anatomy of a love song, but our object of affection is a hazy figure we can’t quite make out, dressed all in black.

De band is afkomstig uit het Amerikaanse Ypsilanti (mag je vergeten) en staat onder contract bij het label Friendship Fever (weet je morgen ook niet meer). Ach, veel wijzer wordt je er ook niet van. Hoeft ook niet. Dus blijft over; muziek. En Blueblack vinden we gewoon heel tof. Want het voelt een beetje alsof dat vale, verweerde Smashing Pumpkins t-shirt, waar je zo van hield, gewoon nog op zolder ligt.

Written by Jasper