Nu is daar Tracy
 

SONG

Tracy Bryant - Subterranean [listen on Youtube]

ALBUM

Subterranean (19.02.2016)

SOUNDS LIKE

Ergens tussen The Gun Club en Peter Murphy's goth-pop, naar eigen zeggen

RATING

7.6

POSTED ON


Platenlabel Burger Records laat het zich al sinds 2007 smaken. Onbekende rammelbandjes, vuige garagerockers, maar ook mannen als Ryan Adams en Mikal Cronin werden gereleased. En nu is daar Tracy Bryant, zanger en oprichter van Corners, die volgend jaar zijn eerste solo-album uitbrengt op het vermaarde label.

Subterranean is jingle jangle, up-tempo en het heeft hier en daar een subtiel koortje. Een beetje als Like That van Naive Set. Maar dan met een stuwende ritmesectie die continu een voet op het gaspedaal houdt. Horen we ergens een vleugje surf? Misschien. Tracy komt uit L.A. Maar mooier nog is het verhaal van de broer en zus van één van zijn grootouders. Die zongen achtergrondkoortjes voor Buddy Holly. Tof.

2016 wordt het jaar van Tracy denken wij. De kans is in ieder geval groter dan bij menig ander muzikant. Want naast het gelijknamige debuutalbum verschijnt er een akoestisch, rock & roll conceptalbum van zijn hand en komt er een nieuw album van Corners uit. Vooral dat laatste is iets om ook naar uit te kijken.


Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op