Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on November 27th 2015

Nu is daar Tracy (7.6)

Ergens tussen The Gun Club en Peter Murphy's goth-pop, naar eigen zeggen
Song: Tracy Bryant - Subterranean
Album: Subterranean (19.02.2016)

Platenlabel Burger Records laat het zich al sinds 2007 smaken. Onbekende rammelbandjes, vuige garagerockers, maar ook mannen als Ryan Adams en Mikal Cronin werden gereleased. En nu is daar Tracy Bryant, zanger en oprichter van Corners, die volgend jaar zijn eerste solo-album uitbrengt op het vermaarde label.

Subterranean is jingle jangle, up-tempo en het heeft hier en daar een subtiel koortje. Een beetje als Like That van Naive Set. Maar dan met een stuwende ritmesectie die continu een voet op het gaspedaal houdt. Horen we ergens een vleugje surf? Misschien. Tracy komt uit L.A. Maar mooier nog is het verhaal van de broer en zus van één van zijn grootouders. Die zongen achtergrondkoortjes voor Buddy Holly. Tof.

2016 wordt het jaar van Tracy denken wij. De kans is in ieder geval groter dan bij menig ander muzikant. Want naast het gelijknamige debuutalbum verschijnt er een akoestisch, rock & roll conceptalbum van zijn hand en komt er een nieuw album van Corners uit. Vooral dat laatste is iets om ook naar uit te kijken.


1922 keer Phil Cook (7.8)
Bird On The Wire en het begin van iets nieuws (8.0)