Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on September 10th 2014

Petter Carlsen en zijn melodieuze pracht (7.9)

Asgeir, Moddi en Sigur Rós op vakantie in Noorwegen
Song: Petter Carlsen - Tiger

Op 19 september verschijnt Sirens, het nieuwe album van de Noorse singer/songwriter Petter Carlsen. Single Tiger stemt ons nu al gelukkig.

Sirens is de opvolger van het in 2011 verschenen Clocks Don’t Count en debuutplaat You Go Bird (2009). Anders dan met zijn voorgaande werk, is op het nieuwe album meer gebruik gemaakt van beats en electronica, waardoor het geheel melodieuzer en steviger klinkt.

Gebleven is de unique selling point van Petter Carlsen: zijn mooie, gevoelige stem waarmee hij elk liedje een gevoelig laagje kan meegeven.

Beste liedje van Sirens, de plaat die inmiddels vastgeroest zit in onze stereo? Misschien is dat opener You Could Be The One. Wellicht You Begin Where Everything Ends. Of anders Leave Me. Days Like These? Maar waarschijnlijk gaan we uiteindelijk voor From The Outside. Afijn, luister vooral zelf vanaf 19 september. Voor nu, het eveneens mooie Tiger:

Petter Carlsen presenteert zijn nieuwe album op 4 oktober in de theaterzaal van de Melkweg, Amsterdam. Klik hier voor meer info.

Photo: Mirjam Bosch

Baxter Dury is ons plezier, is het niet? (7.7)
Damien Rice is terug (8.7)