Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on August 21st 2014

Souldiva Naomi Shelton is terug (en 71 jaar!) (8.3)

Hedendaagse old school soul, The Staple Singers anno 2014
Song: Naomi Shelton - Sinner

Charles Bradley is inmiddels een beetje van ons allemaal, na legendarische optredens in Paradiso, bij DWDD en op 3FM. Deze knuffelsoulster is afkomstig uit de stal van het even legendarische Daptone Records, uit Brooklyn, NYC. Eerder brachten ze al platen uit van helden als Lee Fields en Sharon Jones & The Dap-Kings.

Naomi Shelton mag met haar Gospel Queens wat ons betreft zeker aan dit rijtje worden toegevoegd. Ze past moeiteloos in het rijtje souldiva’s als Sharon Jones en Bettye LaVette.

Een aantal jaar geleden verscheen op 66-jarige leeftijd (!) haar debuutalbum What Have You Done, My Brother (het titelnummer moet je zeker even aanslingeren). Vergeet ook de zeer fijne cover van Sam Cooke’s A Change Is Gonna Come niet.

Nu is het 2014 en is Naomi Shelton inmiddels 71 jaar oud. De jaren lijken echter geen invloed op haar te hebben. Met een dosis energie waar wielrenners jaloers op zouden worden, gooit ze haar klassieke soul door je speakers. De single voor het scorebord? Dat is Sinner. Maar dat had elke willekeurige track van het album kunnen zijn. Wat een plaat!

Written by Bas