Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 22nd 2019

Levin Goes Lightly geeft het onverbloemd bloot (7.7)

De Duitse equivalent van De Ambassade (die zou je dus ook eens moeten luisteren).
Song: Levin Goes Lightly - Nackt
Album: Nackt (26.04.2019)

Het kan zijn dat je nog niet gehoord hebt van Levin Goes Lightly. Omdat je niet Duits bent bijvoorbeeld. Of omdat je niet luistert naar de BBC-radioshow van Iggy Pop waarin hij een cover van Nightclubbing draaide die Levin (Stadler) gemaakt heeft. Of omdat je niet alle releases van Trentemøller kunt bijhouden en dus die ene verzamelalbum (met het nummer 1989 van Levin) hebt gemist. Dat nemen we dus ook niemand kwalijk.

Wat Levin hier te bieden heeft is een voorproefje van zijn gelijknamige album dat in april verschijnt: Nackt. En dat heeft de fascinerende koelte van, zeg, Ziggy Stardust en het hypnotiserende van, zeg, Depeche Mode. Concreet wordt het nergens, maar de zinnen zijn onverminderd mooi. Ook in het Duits. Juist in het Duits. Misschien ligt daar ook wel de kracht van Levin Goes Lightly: de ogenschijnlijke hardheid van die taal voor zachte woorden.

Keine Angst
Du bist nicht nackt
Nur ungeschminkt

Lo-fi-psychedelische-synthesizer-pop. Misschien is dat de juiste omschrijving. Maar wir denken, dass alles gut ist. Bepaal het zelf maar. Het is in ieder geval onderkoeld lekker. Zoals Duitse muziek hoort te zijn.

Written by Jasper