Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on July 15th 2016

Syd Arthur is terug en nog toffer (7.8)

White Denim met een vleugje Temples en zelfs Blossoms
Song: Syd Arthur - Sun Rays
Album: Apricity (21.10.2016)

Al weer twee jaar geleden dat Britse psych-rockband Syd Arthur op Gobsmag verscheen. We waren enthousiast over ze, en -je raadt het al- dat zijn we nog altijd. Pas na de zomer verschijnt nieuwe plaat Apricity, maar gelukkig is er met Sun Rays al een bijzonder fijne single.

Apricity zal de vierde plaat van de band uit Canterbury zijn en hun tweede op Harvest Records; in de 70’s het label van EMI voor progressieve rockmuziek, tegenwoordig onderdeel van gigant Universal. (Doe er mee wat je wilt.)

In Engeland is Paul Weller fan (hij tipt ze openlijk), maar ook in Amerika gaat Syd Arthur lekker met optredens op Coachella en South By South West, plus voorprogramma’s bij oa de band van Sean Lennon en progressieve dinosaurus Yes. Het nieuwe album hebben ze dan ook opgenomen aan die kant van de grote plas. Tegenover de Independent vertelt de band daarover:

It seems like only a few weeks back we set off to Los Angeles to record with Jason Falkner at our friend Jonathan Wilson’s amazing studio in Echo Park. Recording to 2-inch analogue tape we set about recording the album in this most creative Californian space before returning to the UK for final mixing at our humble studio in Canterbury.

Afijn, lang verhaal kort: wie haalt ze naar Nederland?


Written by Harm