Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 29th 2018

Tijd om het geheim van Fort Vine te verklappen (8.2)

In de blender: Local Natives met een beetje Guillemots, snufje Fleetwood Mac en teentje Fleet Foxes
Song: Fort Vine - Holiday
Album: Stay Magical (out now)

Ze worden een van Manhattans best bewaarde geheimen genoemd: Fort Vine. Onlangs verscheen met Stay Magical hun tweede album. En dat is een pareltje, die ons vooral doet denken aan het geluid van Local Natives. Zelf gaan ze iets verder: “Imagine if Fleetwood Mac, Fleet Foxes, and The Beach Boys sat around a campfire and had a deep conversation about life.” Kortom: van Indie-Rock naar Folk-Pop.

Fort Vine is niet alleen hun bandnaam, maar ook de naam van hun “fort”, in een boom, op een bijna niet te vinden stukje land. Destijds gebouwd door frontman Trevor Tunison en frontvrouw Nyna Nelson. Ze hingen er vaak rond, ook met drummer Luke Markham en bassist Kenny Johnson. Daar, in hun verborgen fort, werd de basis gelegd voor de band.

Live schijnt de band te overtuigen met “positive energy, radiating through dancing crowds and lingering in the hearts of all who hear them”. Of zoals Feedbands.com het omschrijft: “A fully cohesive alt-art rock project.” Dat moeten wij allemaal nog zien (wie haalt ze naar Nederland?), maar nieuwe plaat Stay Magical heeft ons in ieder geval al wel overtuigd.

Written by Harm