1922 keer Phil Cook (7.8)

Vandaag gaan we terug naar 1922. Niet echt natuurlijk, maar het is wel de titel van een van de nieuwste liedjes van Phil Cook. En die liedjes staan verzameld op zijn tweede solo-plaat, Southland Mission. Die hebben wij inmiddels al 1922 keer gedraaid (haha). En wij waarschijnlijk niet alleen. Een kleine 8 van Pitchfork en applaus van blogs als Aquarium Drunkard en Stereogum zijn ‘m al ten deel gevallen.

Phil Cook is wellicht geen onbekende voor je. Indien dit wel het geval is, hier volgt een beknopte opsomming van zijn projecten/betrokkenheid. Oprichter van prachtgroep Megafaun, bandlid van Gobsmag-favo Hiss Golden Messenger, onderdeel van The Shouting Matches, vriend van Justin Vernon, etc.

Sluiten we af met een paar weetjes. 1922 is eigenlijk een cover van Charlie Parr (1922 Blues). Anybody Else> is een pracht-duet met Frazey Ford. En op Ain’t It Sweet> speelt zelfs Justin Vernon (Bon Iver, red.) mee. Je snapt het: luisteren die handel! En daarna gaan kijken. Volgend jaar speelt Phil Cook namelijk een paar NL shows.