De melancholische indie van Broken Records
 

SONG

Broken Records - Toska [listen on youtube]

ALBUM

Weights & Pulleys (out now)

SOUNDS LIKE

Arcade Fire, Revere en Dry The River in een melancholische indie-mix

RATING

8.5

POSTED ON


Broken Records, de nachtmerrie van elke vinyl-liefhebber. Maar laat dit nou tegelijkertijd de droom van elke muziekliefhebber zijn. Broken Records is namelijk een zes-koppige indieband uit Edinburgh.

De eerste plaat, Until the Earth Begins To Part, brachten ze uit in 2009. Meesterwerkje van deze plaat is zonder twijfel ‘Wolves‘. Die track scoort nog steeds hoog in ons lijstje ‘mooiste nummers aller tijden’. Sindsdien is het kwaliteit wat de klok slaat. Twee EP’s, een tweede studio-album en sinds kort is daar de derde langspeler Weights & Pulleys (2014).

Zoals we al zeiden horen we grote indie-invloeden (A Darkness Rises Up) en staan de tracks bol van de melancholie. Maar ook strijkers en pure emotie (Home) passeren de revue. Liefhebbers van Arcade Fire, Revere en Dry The River mogen dit dan ook niet laten lopen. Om met de mensen van Uncut te spreken: “Fiery brass and soaring dynamics soundtracking an irresistible leap into the abyss.” Lekkerste track van het nieuwe album is volgens ons Toska. Luister maar eens.

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op