Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on June 2nd 2016

No Man’s Valley en de wolven (8.3)

Een Iggy Pop intro en een The Doors-achtige sfeer. En dat gewoon uit Limburg
Song: No Man's Valley - The Wolves Are Coming
Album: Time Travel (10.07.2016)

Bij Limburg denken we al gauw aan de Amstel Gold Race, vlaaien en zuurvlees. En niet zo snel aan Hammond orgels, psychedelische tracks en een sfeer die aan alle kanten The Doors / Jim Morrison ademt. Niets is echter minder waar. Verantwoordelijk daarvoor zijn de mannen van No Man’s Valley.

Op 10 juli a.s. verschijnt debuutplaat Time Travel. Op vinyl, in een gelimiteerde oplage. En zoals je weet kunnen wij dat wel waarderen. Dat geldt overigens ook voor de plaat. Want man, wat is die lekker! Liedje The Wolves Are Coming doet je toch gewoon denken aan The Doors in hun beste dagen? Ok, toegegeven, de intro heeft ook wel wat weg van Iggy Pop.

Die vergelijking met The Doors komt overigens niet uit de lucht vallen. No Man’s Valley is een graag geziene support bij The Doors Alive. Overigens ook bij DeWollf. En volledig terecht, wat ons betreft. The Wolves Are Coming is overigens niet onze favoriete track van het album. Die eer gaat naar Kill The Bees. Daar kun je nu nog helemaal niets mee (de plaat moet nog uitkomen), maar de boodschap is duidelijk: race op 10 juli naar je platenzaak en haal het prima debuut van No Man’s Valley in huis.


Written by Bas