Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on December 21st 2015

Bop English klinkt vertrouwd (7.8)

Solo-project van zanger White Denim dat klinkt als, eh, White Denim
Song: Bop English - Struck Matches
Album: Constant Bop (out now)

Jullie zijn natuurlijk bekend met prachtband White Denim. Toch? Mooi. Dan vandaag Bop English. Wie? “Bop English is the working name of James Petralli from the group White Denim. He has made a record.” Kijk, dat is een overzichtelijke bio. Houden wij van. Iets meer info: James Petralli is de zanger van White Denim. Kan dus bijna niet mis gaan.

En dat gaat het ook niet. Debuutplaat Constant Bop zal dan ook zeker in de smaak vallen bij liefhebbers van White Denim en gitaren en southern rock. Een van onze favoriete tracks is Struck Matches. Misschien iets vrolijker dan we gewend zijn van White Denim, maar dat mag de pret niet drukken.

Geen paniek overigens voor fans van White Denim. Die zijn zeker nog bij elkaar. Petralli werkt al jaren zo af en toe aan solo-dingetjes. Sluiten we af met een weetje over James Petralli, hij is namelijk Son of former Major League Baseball catcher Geno Petralli. Als we Wikipedia toch niet hadden… (overigens hebben we nog nooit van z’n pa gehoord, maar wie heb je er ooit nog wat aan).


Written by Bas