Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 14th 2016

Dancing Years is om te zoenen (8.0)

Alsof Damien Rice een ballad zingt met The Boxer Rebellion
Song: Dancing Years - Learn To Kiss
Album: Learn To Kiss (out now)

Twee jaar en een aantal dagen geleden tipten we je Dancing Years. Het prachtige liedje Here’s To My Old Friends scoorde toen een dikke 8.3. Het indrukwekkende van James Vincent McMorrow met de tekstdichterkwaliteiten van Damien Rice, noemden we het. Inmiddels zijn we een aardig tijdje verder en ligt debuut EP Learn To Kiss in de winkels. Geen spoor van deze kneiter, maar gelukkig staan er wel vier andere prachtliedjes op. Wat bijvoorbeeld te denken van titeltrack Learn To Kiss?

We horen in ieder geval nog steeds Damien Rice en andere prachtige songwriters, maar zelfs af en toe een stukje Boxer Rebellion.

Laat dit dan het begin zijn van een mooie carrière. Iets dat twee jaar geleden helaas niet bleek te lukken. Aan de boeker zal het in ieder geval niet liggen, die deelt Dancing Years namelijk met mensen als Benjamin Clementine, The Boxer Rebellion en Fink. Op naar een nieuwe show in Nederland (na een support tour met Boy & Bear en eigen show op het Where The Wild Things Are festival), wat ons betreft! En draai tot die tijd het EP’tje maar grijs, doen wij ook.


Written by Bas